Sony CyberShot DSC-G3 zet foto's direct online

Raymond 530 0
Sony heeft op de CES in Las Vegas de Cybershot DSC-G3 geïntroduceerd. De compactcamera kan via een ingebouwde WiFi-voorziening en een browser foto's direct uploaden naar het web.

De camera beschikt over een knop waarmee je contact legt met de dichtstbijzijnde hotspot. Via een speciaal aangepaste browser kun je foto's en video's vervolgens direct plaatsen op sites als Youtube, Flickr en Picasa.

De WiFi-voorziening is niet het enige waarmee de camera zich onderscheidt. De DSC-G3 beschikt over 4GB intern flashgeheugen en veel multimediale in-camera bewerkingsopties. Zo kun je muziek op de camera zetten en daarmee een soundslide creëren, zonder tussenkomst van een pc.

De Cybershot DSC-G3 beschikt over een 3,5-inch touchscreen, een 10,2-megapixel ccd-sensor en 4x optische zoomlens van Carl Zeiss. Ook heeft de camera beeldstabilisatie en gezichtsherkenning aan boord.

De DSC-G3 kost in de VS 499,99 dollar. Wat de camera in Europa gaat kosten, is nog niet bekend.
afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond