Sony Cyber-shot T100 met Face Detection

Redactie 582 0
Sony introduceert de Cyber-shot T100. Deze 8.1 megapixel camera heeft een volledig metalen behuizing van 22,3 mm dik in de kleuren zilver, zwart of rood en een praktische schuifbare lenskap die de krachtige 5x zoomlens besschermt.

Bron: persbericht Sony

De gemaakte foto’s zijn te bekijken in Full HD-kwaliteit (1080 lijnen) op een BRAVIA LCD-televisie of ander HD-ready beeldscherm. Hiervoor is een optionele aansluitkabel of HD Cyber-shot station vereist. Deze HD-beeldkwaliteit wordt gewaarborgd door een 1 / 2,5-inch Super HAD CCD-sensor met een resolutie van 8.1 effectieve megapixel. De T100 is ook de eerste Cyber-shot camera van de T-serie met een 5x Carl Zeiss Vario-Tessar lens die de actie dichterbij haalt met de krachtigste optische zoomprestaties van alle Sony compactcamera's.

Sony's dubbele preventie tegen bewegingsonscherpte combineert beeldstabilisatie met een extreem hoge lichtgevoeligheid tot ISO 3200 (REI*). Met deze technologie maakt de T100 helderdere, scherpe foto's, ook binnen of bij weinig licht zonder flitser.

De T100 is een van de eerste Cyber-shot modellen met de BIONZ-beeldprocessor, die eerder alleen te vinden was in de Sony a100 digitale SLR-camera. Deze krachtige processor zorgt voor een verbeterde beeldkwaliteit plus snelle beeldverwerking.

Voor nog verfijndere resultaten regelt de Dynamic Range Optimiser (DRO)-technologie automatisch het contrast en de belichting, zelfs bij moeilijke omstandigheden met licht van achteren en andere "probleemopnamen".

Aan de achterzijde van de T100 bevindt zich een groot 3-inch Clear Photo LCD plus-beeldscherm waarop afbeeldingen worden weergegeven met een uitzonderlijk contrast en een geweldige detail- en kleurenweergave. Met de Slide Show with Music-functie kunnen opgeslagen afbeeldingen in volgorde worden weergegeven op het beeldscherm van de camera, met een keuze uit verschillende muziektracks en overgangseffecten. Als de T100 wordt aangesloten op een Full HD BRAVIA LCD televisie of HD-ready beeldscherm kan de Slide Show with Music-weergave worden bekeken in het 16:9-breedbeeldformaat.

Het grote 3-inch beeldscherm biedt ook de mogelijkheid om gemaakte foto's verder te verbeteren met een aantal geïntegreerde bewerkingsfuncties, zonder dat de afbeeldingen hoeven te worden overgebracht naar een pc. Naast de crop-functie en rode-ogenreductie kan gebruik worden gemaakt van een softfocusfilter, een crossfilter en part colour- en fish eye-effecten.

Accessoires
Tot de meegeleverde accessoires behoren de Picture Motion Browser 2.0-software voor eenvoudig afbeeldingenbeheer, een polsband, oplaadbare batterij en lader en een USB/DC‑in/AV-uit multikabel.

Een optimale High Definition-ervaring wordt bereikt met het optionele Cyber-shot station CSS-HD1. Als de Cyber-shot T100 op het station wordt geplaatst, kan een echte HD-diashow worden weergegeven. Het station laadt tevens de batterij van de camera op en wordt geleverd met alle vereiste kabels en een praktische afstandsbediening. Een andere voordelige optie voor de HD-ervaring is de VMC-MHC1 kabel, die direct op de Cyber-shot kan worden aangesloten en weergave van Full HD-beelden via een televisie mogelijk maakt. Andere optionele accessoires zijn een serie mooie lederen draagtassen in diverse kleuren, een extra Lithium Ion oplaadbare batterij (NP-BG1) en een Marine Pack voor opnamen tot op 40 m onder water (MPK-THD).

Prijs en beschikbaarheid
De Cyber-shot T100 is leverbaar vanaf maart 2007 en kost 449 Euro

Belangrijkste kenmerken Sony Cyber-shot DSC-T100
•        8.1 effectieve megapixel
•        High Definition, Full HD 1080-signaal voor weergave van foto's op een HD-compatibel televisietoestel of beeldscherm (optionele kabel vereist)
•        5x optische zoom, 8,5x HD smart zoom, 10x digitale zoom, tot 25x smart zoom
•        Supergroot hybride 3-inch (7,5 cm) Clear Photo LCD plus-beeldscherm
•        Slanke, stijlvolle metalen behuizing met schuivende lenskap - zilverkleurige afwerking, ook leverbaar in zwart en rood
•        Dubbele antiwazigheidstechnologie met een combinatie van Super SteadyShot en hoge lichtgevoeligheid tot ISO 3200 (REI)
•        Face Detection herkent gezichten in de compositie en stelt daarop scherp
•        Carl Zeiss Vario-Tessar® lens
•        Macro-opname tot op 1 cm afstand
•        BIONZ-processor voor verbeterde beeldkwaliteit en hoge verwerkingssnelheid
•        Dynamic Range Optimiser (DRO)-technologie voor automatische correctie van contrast en belichting
•        Geïntegreerde bewerkingsfuncties waaronder rode-ogencorrectie en crop-functie
•        HD Slideshow with Music voor 16:9-weergave op het LCD-scherm van de camera of een aangesloten HD-televisie
•        STAMINA-batterijlevensduur tot 340 opnamen (CIPA-norm met LCD-scherm aan)
•        MPEG Movie VX (VGA 30fps filmmodus met geluid)
•        PictBridge voor directe aansluiting van een printer zonder PC
•        Eenvoudige bediening dankzij functiehandleiding op het scherm
•        28MB intern geheugen
•        Schermmenu in 17 talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Deens, Fins, Grieks, Hongaars, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Tsjechisch, Turks en Zweeds
•        Compleet geleverd met: oplaadbare batterij, lader, USB/DC-in/AV-uit multikabel, polsband en Picture Motion Browser-software (versie 2.0)
•        Compatibel met een breed scala aan optionele Sony-accessoires

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie