Sony brengt smartphone uit met goede frontcamera

Sony brengt smartphone uit met goede frontcamera

Nadja Geskus 1382 0
Sony zal deze zomer de Xperia XA Ultra uitbrengen. De nieuwe smartphone richt zich op selfie makende mensen, want de telefoon bezit een erg interessante frontcamera.

Betere selfies

De Xperia XA Ultra bevat een 16MP frontcamera en aan de achterzijde bevat hij een grote 21.5MP camera. Dat is vrij behoorlijk, gezien de iPhone 6s en Samsung Galaxy S7 bijvoorbeeld een frontcamera van 5MP bevatten en een 12MP camera aan de achterzijde. Ook bevatten beide camera’s beeldstabilisatie, wat zorgt voor heldere foto’s bij weinig licht. De Xperia XA Ultra is de tweede smartphone die dit jaar uit wordt gebracht met beeldstabilisatie in de frontcamera. Tevens is de frontcamera in het bezit van een eigen flitser. Handig als je in een donkere kroeg toch heel graag een selfie wil maken.

Xperia XA Ultra

De smartphone bezit een 6”-lcd scherm, met een resolutie van 1920x1080 pixels, maar is niet veel groter dan een 5,5”-telefoon, door de kleine bezels. De behuizing is 164,2 mm bij 79,4 mm, wat betekend dat zo’n 76 procent van de voorkant bestaat uit het scherm.

Hoewel de accu kleiner is dan die van veel andere smartphones, beweert de fabrikant dat de accuduur zo’n twee dagen is. Ook zegt Sony dat de accu, na veel laden, nog steeds gewoon goed blijft opladen. De opslag heeft een capaciteit van 16 GB, waarvan 11GB te gebruiken is. De smartphone wordt in juli uitgebracht in Nederland.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja