Sony brengt Auto HDR naar HX5 compact

Julian 1008 0
Sony komt met twaalf nieuwe compactcamera’s. Het topmodel, de HX5, krijgt 10x optische zoom, GPS, 1080i-videofunctie en Exmor R cmos-sensor. In alle nieuwe compacts van de fabrikant kunnen nu ook sd-kaarten gebruikt worden.

Sony rust haar platte topmodel uit met een relatief behouden aantal megapixels. In de Cyber-Shot HX5 is een 10-megapixel Exmor R cmos-sensor te vinden die gebruik maakt van back illuminated-technologie, wat zorgt voor betere prestaties bij weinig licht. Het objectief met 10x optische zoom heeft een bereik van 25 tot 250mm en is voorzien van beeldstabilisatie. Het lcd-scherm touchscreen meet 3.5-inch in diameter.De Auto HDR modus, waarbij meerdere foto’s worden gecombineerd tot één belichting vindt zijn weg naar de compactcamera. Sony introduceerde de optie afgelopen jaar op de A500 en A550 dslr-camera’s. Ook de sweep-panoramafunctie is aanwezig.

GPS en kompas

Volgens Sony is de HX5 de eerste camera die de GPS en kompasfunctionaliteit combineert. Foto’s worden in de camera voorzien van geotags en dankzij de kompas is ook te achterhalen in welke windrichting de foto is gemaakt.

1080i filmfunctie

Filmen doet de HX5 in 1920x1080i resolutie. Sony belooft ‘schokvast’ beeld, dankzij stabilisatie-technologie uit Handycam XR500-serie. Naast Sony’s eigen MemoryStick Pro-geheugen biedt de camera ook plaats aan een sdhc-geheugenkaart.

12 nieuwe modellen

In totaal introduceert Sony 12 nieuwe compactcamera’s. Naast de HX5 is er de platte TX7, verschijnen er acht nieuwe modellen in de W-serie en twee in de S-serie. Alle nieuwe Sony Cyber-shot modellen zijn verkrijgbaar vanaf eind januari 2010. De HX5 gaat 350 euro kosten.