'Sony A99 wordt pas gepresenteerd op de Photokina'

jesse kraal 2970 4
Overstromingen zorgen er voor dat Sony vertraging oploopt bij de ontwikkeling van haar nieuwe fullframe-camera. Zou deze oorspronkelijk nog in het voorjaar van 2012 worden gepresenteerd, nu kunnen we waarschijnlijk pas op de Photokina in september kennis maken met de Sony A99.
Sony Alpha A99

In Thailand worstelen ze nog steeds met overstromingen. Niet alleen de lokale bevolking ondervind daar de gevolgen van, ook de bedrijven die daar zijn gevestigd lopen schade en vertraging op. Zo ook Sony, dat hard werkt aan een opvolger van de al uit productie zijnde A900 en A850.

Waarschijnlijk komt de camera te laat voor de Olympische spelen, traditioneel een goed strijdtoneel voor nieuwe professionele camera's. Pas op de Photokina in september krijgen we, volgens SonyAlphaRumors, de definitieve A99 te zien.

36-megapixelsensor

Het meest voor de hand liggende lijkt nog altijd een in eigen huis ontwikkelde 36-megapixelsensor, die ook in de nieuwe Nikon D800 zou komen te liggen. Over verdere specificaties van de camera is nog weinig bekend, zo weten we nog niet of de camera een halfdoorlatende spiegel zal krijgen, of dat het een klassieke spiegelreflexcamera wordt. 

Waarschijnlijk komt Sony dit jaar met meer dan één fullframe-camera, wellicht een slt-model en een klassieke dslr. Ook zou er worden gewerkt aan een kruising tussen een E- en A-mount camera met een fullframe-sensor. Die laatste is vrij zeker niet de Sony A99.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Herbert

Gaat een beetje lijken op de 5D mk II, lang verwacht, stil gezwegen, en uiteindelijk nog steeds niet gekregen....
Voeg daarbij de nu aangekondigde 30% prijsverhogingen en het begint echt crisis te worden in cameraland.
Mijn advies: houd je geld voorlopig nog even op zak!

afbeelding van Anonymous

Beetje flauw maar de Canon 5D MK2 is er een paar jaar.

30% prijsverhoging???

afbeelding van Julian

5D Mark III denk ik... Sony komt met een prijsverhoging van 30% volgens SonyAlpharumors, maar dat zou alleen om Hong Kong gaan.

afbeelding van Herbert

Inderdaad excuus, de mk III bedoelde ik. En wat die 30% verhoging betreft: als die nu begint door te sijpelen in Hong Kong, zal er hier vast ook iets gaan gebeuren. Probeer nu maar eens een harde schijf te kopen. Betaal je de hoofdprijs voor op het moment. Kortom, prijzen zullen gaan stijgen, verwacht ik. Da's jammer, want het begon nu net interessant te worden.