'Sony A99-prototype heeft 102 crosstype af-punten'

jesse kraal 2697 1
Sony is volgens Sonyalpharumors druk bezig met het testen van de A99. Diverse fotografen zouden al aan het fotografen zijn met prototypes van de Sony A99. Een bron weet te melden dat tenminste een van die prototypes is uitgerust met zeer geavanceerde autofocus.

Maar liefst 102 autofocuspunten, allemaal van het zogenaamde crosstype, dat is waar tenminste een van de prototypes mee is uitgerust volgens SonyAlphaRumors. Een optische zoeker zal vrijwel zeker ontbreken op Sony's nieuwe fullframe-toestel, de halfdoorlatende spiegel staat wel een zeer geavanceerd autofocussysteem met fase-detectie toe.

Vooral op gebied van autofocus heeft Sony wat in te halen op de concurrentie, op sensorgebied scoort de fabrikant de laatste jaren al erg goed. Zo wordt de 16-megapixel aps-c-sensor van Sony naast camera's als de NEX-5N en A57 ook gebruikt in de Nikon D7000 en Pentax K-5. De indrukwekkende 36-megapixelsensor in de Nikon D800 is hoogstwaarschijnlijk ook afkomstig van Sony. Als Sony in de definitieve A99 dezelfde autofocus schroeft als in het prototype, dan breken ze daarmee in ieder geval een record.

24-megapixelsensor

Ook over andere specificaties is volgens Sonyalpharumors wat meer bekend. Zo zou de fullframe slt-camera beschikken over een 24-megapixelsensor met een echt iso-bereik van 100 tot 25.600 iso, wat uit te breiden is naar 50 tot 102.400 iso. Met de A99 zal Sony de aanval inzetten op de Nikon D800 en de Canon 5D Mark III. Voorgangers A900 en A850 zijn al een tijdje uit productie, de A99 wordt vermoedelijk op de Photokina in september gepresenteerd.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van dai imaging

Als de geruchten juist zijn zal ik na 30 jaar trouw gebruiker van de 'Minolta'-stal diep ontgoocheld zijn. Sony kent duidelijk de problemen niet die rezen met vorige experimenten met halfdoorlaatbare spiegels zoals oa. in Canon Pelix. En welk fotograaf die houdt van accuraatheid kan de traagheid en het gebrek aan fijn detail van de EVF zoeker (cfr a77) écht apprecieren ???... Uit diep respect voor de vele jaren dat 'Minolta' me trouw steunde door het steevast leveren van degelijke kwaliteitsproducten-met-een-oog-voor-échte-fotografie zal ik indien dit waar blijkt te zijn nooit nog enig Sony product aankomen ... echt waar ... gewoon omdat dit een eenzijdig commerciële keuze is die gericht is op wie gewoon 'iets nieuws' wil ... evolutie is echt niet altijd een verbetering.