Topcamera’s vergeleken

Sony A9, Nikon D5 & Canon 1DX II – Wat is het beste vlaggenschip

Redactie DIGIFO... 2110 0
Met de A9 heeft Sony een indrukwekkende professionele camera geïntroduceerd die een goede plek langs de zijlijn van grote sportevenementen kan opeisen. Michael The Maven ging met de drie camera’s aan de slag en vergeleek ze grondig.

Toen Sony eerder dit jaar, redelijk onverwacht, opeens met de A9 op de proppen kwam, was vriend en vijand verrast door de mogelijkheden van deze camera. 20 foto’s per seconde, 60 keer per seconde scherpstellen en veelbelovende 4K-mogelijkheden schoppen deze camera rechtstreeks in het professionele- en sportsegment waar de Nikon D5 en Canon 1DX Mark II regeren. Michael The Mavan  vergeleek deze drie camera’s grondig om te kijken welk van deze camera’s het beste uit de verf komt.

Lees ook: Review: Sony A9 - Bijna niet te geloven

Sony A9 versus de gevestigde orde

Sony is al jaren flink aan de weg aan het timmeren en komt met het ene indrukwekkende mirrorless-model na het andere. Een professionele sportcamera ontbrak nog in de line-up van Sony, maar daar is na de komst van de Sony A9 een eind aan gekomen. De camera kan maar liefst 20 foto’s per seconde maken en 60 keer per seconde scherpstellen en kost een flinke duit minder dan de topmodellen van Canon en Nikon.

Kijk voor meer informatie op de website van Sony.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie