'Sony A7s krijgt 12-megapixelsensor en 4K-filmfunctie'

Julian 10149 1
Volgens SonyAlphaRumors kondigt Sony deze zondag de A7s aan. Het zou gaan om een variant op de A7, met een 12-megapixelsensor en 4K-filmfunctie. Sony kondigt de camera vermoedelijk vlak voor de NAB-beurs in Las Vegas aan.

Twee bronnen weten de geruchtensite te melden dat zondag 6 april de Sony A7s wordt aangekondigd. Opvallend, want de Sony A7 en A7R zijn nog maar kort op de markt.

Het verschil tussen de Sony A7 en A7R zit vooral in de sensor en de prijs. De Sony A7 heeft een 24-megapixelsensor met fasedetectiepixels en kost zo'n 1500 euro. Voor de Sony A7R moet je zo'n 2100 euro neertellen, voor dat bedrag krijg je een 36-megapixelsensor.

De vraag is dus waar de 's' voor staat, als Sony inderdaad dit weekend een Sony A7s aankondigt. Volgens SonyAlphaRumors is de camera een variant op de huidige A7. Als dat het geval is, verwachten we ook dezelfde 24-megapixelsensor.

Als we een gokje mogen doen, dan zouden we zeggen dat de A7s een snellere variant is. Mogelijk met meer fasedetectiepunten en hogere framerates. Onlangs introduceerde Sony de A6000, die presteert erg goed op gebied van autofocus.

Update: 4K-filmfunctie en 12-megapixelsensor

Volgens de nieuwste geruchten krijgt de Sony A7s een 12-megapixelsensor en 4K-filmfunctie. Het relatief lage aantal pixels biedt voordelen voor de filmfunctie. De meeste camera's maken gebruik van 'line skipping' bij het filmen, wat problemen zoals moire en aliassing oplevert. Door 'slechts' een 12-megapixelsensor te gebruiken kan iedere pixel gebruikt worden voor het filmen in 4K-resolutie, zonder te schalen.

Ook de Panasonic GH4 gebruikt iedere pixel voor het filmen en dat levert zeer scherp beeld op. Sony lijkt dan ook de concurrentie aan te willen gaan met Panasonic's betaalbare 4K-camera.

Sony heeft een aankondiging in de planning staan voor 23 uur Nederlandse tijd op zondagavond 6 april. Dat is vlak voor de aanvang van de NAB in Las Vegas, een belangrijke beurs op gebied van videoapparatuur.

Sony A7S

afbeelding van jo

Wat te denken van de S van Super SteadyShot(van Minolta overgenomen in de Alpha aps-c dslr lijn).
of Stabilization het liefst de 5-axis van Olympus,
dat is nou juist het bedrijf waar Sony
veel geld in geinvesteerd heeft.