Sony A7S II heeft last van 'zwarte gaten' bij video

Sony A7S II heeft last van 'zwarte gaten' bij 4k-video

PieterMolenaar 1105 0
Volgens Andrew Reid van de website EOSHD heeft de nieuwe Sony A7S II-systeemcamera bij video-opnames last van zogeheten 'sunspots' in beeld. Overbelichte delen worden als zwarte gaten met paarse gloed eromheen weergegeven.

Het probleem met de zwarte gaten bij de Sony A7S II, een systeemcamera gericht op filmmakers, doet zich volgens Reid voor tijdens het opnemen van 4k-video. Of de bug ook in full hd-video optreedt is niet duidelijk. Op fotos gemaakt met de Sony A7S II, zowel in jpeg- als raw-formaat, is het probleem niet zichtbaar.

Zwarte gaten bij 25p-video

Volgens een posting op DPReview zou het probleem te relateren zijn aan de gekozen framerate voor de videoweergave. Overschakelen van 25p naar 24p voor video zou het probleem verhelpen. Het testmateriaal van Reid met de zwarte gaten betreft inderdaad 25p-video. Een bugfix zou het probleem kunnen verhelpen.

Over de Sony Alpha A7S II

De Sony Alpha A7S II werd op 11 september tijdens de IBC 2015-beurs in de RAI in Amsterdam geïntroduceerd. Net als zijn voorganger maakt de A7S II gebruik van een fullframesensor met 12 megapixels, maar de nieuwe versie heeft een groter dynamisch bereik. Ook is de A7S II nu net als de A7R II voorzien van een vijf-assig beeldstabilisatiessyteem, en zijn de body en mount verstevigd.

Omdat de A7S-serie van Sony video als troefkaart heeft, zijn de mogelijkheden hiervoor vergroot. De Sony A7S II kan nu video in 4k-formaat opnemen en zijn S.Gamut3.Cine- en S-Log3-filmprofielen toegevoegd voor een groter dynamisch bereik voor nabewerking.