'Sony A7R II met 5-assige beeldstabilisatie op komst'

Julian 1860 0
Volgens SonyAlphaRumors kondigt Sony binnenkort de A7R II aan. Vermoedelijk krijgt het nieuwe model net als zijn voorganger een fullframe 36-megapixelsensor, maar zal deze voorzien worden van 5-assige beeldstabilisatie.

Als het gerucht klopt, lijkt Sony dezelfde strategie toe te passen als bij de Sony A7 II. Die camera verscheen eind 2014 met als belangrijkste vernieuwing de toevoeging van 5-assige beeldstabilisatie. Ook kreeg de camera een iets grotere behuizing met meer houvast, snellere autofocus en een verbeterde filmfunctie.

We verwachten dat de Sony A7R II naast de toevoeging van beeldstabilisatie dezelfde veranderingen krijgt. Betrouwbare bronnen vertellen aan SonyAlphaRumors dat de productie van de A7R II al is gestart. Het nieuwe model zou in mei of juni in de winkels moeten liggen.

Sony A9?

In 2014 gingen er veel geruchten over een opvolger van de A7R met een 50-megapixelsensor. Mogelijk zou het gaan om een hoger gepositioneerd model, bijvoorbeeld de Sony A9. Volgens SonyAlphaRumors staat er nog altijd een professionele camera met E-vatting in de planning, maar het is niet duidelijk wanneer deze op de markt komt.

Sony A7R