Sony A77 en A65 in beeld

Julian 2182 0
Sonyalpharumours heeft een foto van de Sony SLT-A77 en SLT-A65 gepubliceerd. Ook is uitgebreide informatie over het topmodel beschikbaar. Hoewel verwacht werd dat Sony de A77 op 7 juli aan zou kondigen, wordt dat waarschijnlijk eind augustus.

Geruchten over de A77 gaan al lang in het rond. Sony toont zelf op beurzen regelmatig een prototype van een nieuwe high-end camera met aps-c-sensor. Hoewel Sony zelf over de naam zwijgt, lijkt het vrijwel zeker de A77 te worden.

Nieuw uitklapscherm

Na uitgelekte specificaties en een verwachte adviesprijs is nu de eerste afbeelding van de Sony SLT-A77 te zien. Ook de A65, waarschijnlijk de opvolger van de SLT-A55, is te zien. Op de foto zie je een nieuw soort uitklapbaar lcd, dat meer flexibiliteit lijkt te geven dan de huidige ontwerpen.


Specificates

De A77 krijgt volgens anonieme bronnen een 24-megapixel aps-c-sensor die zeer goede ruisprestaties zou bieden. Het iso-bereik loopt vermoedelijk van 100 tot 102.400. Twee Bionz-beeldprocessoren zorgen voor snelle verwerking van bestanden, waardoor de camera met 10 bps zou kunnen schieten. 11 cross-type focuspunten nemen de scherpstelling voor hun rekening.

OLED-zoeker

Het gaat om een SLT-camera met halfdoorzichtige spiegel, dus er is geen optische zoeker aanwezig. In plaats daarvan krijg je een elektrische OLED-zoeker met drie miljoen beeldpunten. Filmen kan in 1080p-resolutie en de body zou zijn voorzien van een usb 3.0-aansluiting.  Volgens bronnen die prototypes van de A77 gebruikt hebben is de autofocus razendsnel en heeft de OLED-zoeker vrijwel geen merkbare lag of flikkering.

Prijs: 1000 dollar

Het weglaten van de optische zoeker moet de prijs van de camera laag houden. De losse body krijgt waarschijnlijk een adviesprijs van duizend dollar. Daarmee is de A77 een stuk goedkoper dan zijn concurrenten: de Canon 7D en Nikon D7000.

Ook komt er een nieuwe 16-80mm kitlens. Ten opzichte van de huidige Zeis 16-80mm f/3.5-45. zal het nieuwe objectief een vast diafragma krijgen. De SLT-A65 heeft vermoedelijk grotendeels dezelfde specificaties als de A77 maar zal in een goedkopere behuizing gevestigd zijn zonder lcd op de bovenkant.

Introductie uitgesteld

Er waren sterke aanwijzingen dat Sony de A77 op 7 juli (niet geheel toevallig 7/7 in je kalender) officieel aan de wereld kenbaar zou maken. Die introductie wordt waarschijnlijk uitgesteld naar eind augustus vanwege productieproblemen. Sinds de aardbeving en kernramp in Japan kampt Sony met vertraagde aanlevering van externe leveranciers.

Zo werd eerder ook de introductie van de NEX-C3 en SLT-A35 uitgesteld. Vermoedelijk had Sony deze modellen op 4 april al willen introduceren, maar dat gebeurde pas op 8 juni. En hoewel deze camera's nu officieel door Sony zijn gepresenteerd duurt het nog tot augustus voor ze in de schappen liggen. Het eveneens aangekondigde 30mm macro-objectief komt zelfs pas in oktober. Ook de A77 zal waarschijnlijk pas eind september of oktober in de winkels liggen.

Meer Sony-camera's.

Volgens de geruchtensite staan er deze zomer nog meer nieuwe Sony-camera's op het programma. Zo komt er een NEX-camera gericht op profs (NEX-7), met dezelfde 24-megapixel­sensor als de A77 en een opvolger voor de Sony NEX-VG10.