'Sony A7000 krijgt sensor met hdr-functie'

Julian 2082 0
Volgens SonyAlphaRumors krijgt de Sony A7000, die aan het einde van de zomer wordt verwacht, mogelijk een hdr-functie. Dat zou de aps-c-camera in staat moeten stellen om foto's te maken met een dynamisch bereik van 15,5 stops.

Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van de Sony A7000. Volgens berichten was Sony van plan het toestel in het voorjaar uit te brengen, maar is de camera uitgesteld. Over de mogelijke specificaties is al veel gespeculeerd. Een 24-megapixelsensor en 4K-filmfunctie liggen in de lijn der verwachting, maar er is nog niets concreet.

SonyAlphaRumors komt nu met een nieuw gerucht: de Sony A7000 krijgt mogelijk een hdr-functie, waarmee de aps-c-sensor in staat is om foto- en video-opnames te maken met een dynamisch bereik van maar liefst 15,5 stops.

Hoe het hdr-systeem op de sensor precies werkt is nog niet duidelijk. Ook is de functie momenteel niet meer dan een gerucht, concrete bewijzen over de specificaties en mogelijkheden van de Sony A7000 zijn er nog niet. SonyAlphaRumors verwacht dat de camera rond het einde van de zomer aangekondigd wordt.