'Sony A57 op 13 maart'

jesse kraal 1651 0
Volgens SonyAlphaRumors is het vrijwel zeker dat op 13 maart het doek van de Sony A57 getrokken zal worden. Verder kan de geruchtensite ook al een aantal specificaties van het nieuwe toestel melden. Zo krijgt de Sony A57 wederom een 16-megapixelsensor.

SonyAlphaRumors heeft van een betrouwbare bron de informatie gekregen dat op 13 maart de introductie van de Sony A57 plaatsvindt. Deze beschikt volgens de website, net als voorganger A55, over een 16-megapixelsensor. Of het dezelfde sensor betreft, of een nieuw ontworpen exemplaar, is niet bekend. Het iso-bereik loopt vermoedelijk tot 16.000, uit te breiden tot iso 25.600 met de functie MultiNR.

Sony heeft voor het menu en de scherpstelling goed gekeken naar de geavanceerde A77. De Sony A57 zal echter niet de uitstekende oled-zoeker van de A77 en A65 krijgen, maar een andere evf waar nog geen details van bekend zijn.

Verder zal de camera een kantelbaar scherm krijgen en een maximale opnamesnelheid van twaalf beelden per seconde hebben. Geotagging middels gps, zoals dat bij de A55 wel mogelijk was, zal niet op de A57 aanwezig zijn volgens SonyAlphaRumors. Het spreekt voor zich dat de A57 zal worden uitgerust met een halfdoorlatende spiegel.

Sony A99

Ook is er een klein nieuwtje over de Sony A99. Dit fullframe-toestel zal net als zijn voorgangers waarschijnlijk beschikken over een 24-megapixelsensor en in september worden geïntroduceerd. Later komt daar een model bij met een 36-megapixelsensor, die in de basis gelijk is aan de sensor uit de Nikon D800.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse