Sony A55 testfoto’s en video's

Julian 3061 0
Tijdens de perstrip in Disneyland gingen we ook aan de slag met de Sony A55 en de nieuwe Zeiss 24mm f/2. Uiteraard moest de camera mee een achtbaan in voor een filmpje, tijdens het wachten was er mooi tijd voor wat ‘bokeh’ shots.

De Sony A55 verschilt nauwelijks van de A33, al krijg je wel twee miljoen extra beeldpunten tot je beschikking en een ingebouwde gps-ontvanger die je foto’s van locatiecoördinaten voorziet. In onderstaande slideshow vind je 19 foto’s geschoten met de A55 in combinatie met Carl Zeiss 24mm f/2 objectief. De foto’s zijn in volledige resolutie te downloaden via de optie in het menu.


Video’s

Snelle autofocus tijdens het filmen, het is even wennen… De trage contrastautofocus in de huidige dslr’s met filmfunctie heeft ons nooit echt kunnen overtuigen. De aanpak van Sony, waarbij je met het fasedetectiesysteem kunt scherpstellen, is een heel ander verhaal. Niet interessant voor professionele filmers of mensen met ambities in die richting, maar zeker bruikbaar voor wie af en toe een leuk filmpje naast zijn foto’s wil schieten.