'Sneeuw is wit' in Fotodok

Redactie 567 0
Vanaf volgende week organiseert Fotodok de tentoonstelling ‘Sneeuw is Wit’. Bij deze expositie draait het allemaal om de context waarin een beeld door de media de wereld in wordt gezonden.

De tentoonstelling 'Sneeuw is Wit' bevat werk van ondermeer Rob Johannesma, Florian Göttke, Gert Jan Kocken en Lidwien van de Ven. De foto’s gaan allemaal over de betekenis van beelden in de media en de perceptie. Ze bevragen de context waarin de beelden worden gepresenteerd. Het werk is ontstaan vanuit de onderzoekende houding van de documentaire fotograaf en beweegt zich op de grens van journalistieke en documentaire fotografie, beeldende kunst en (kunst)geschiedenis.

Activiteit

Voorafgaand aan de opening van 'Sneeuw is Wit' vindt ‘FOTODOK LIVE! WYSIWYG?’ plaats, een middag vol activiteiten rond het thema ‘context’ in de fotografie. Hans Aarsman, Theo Baart, Florian Göttke en anderen laten hun licht schijnen over de begrippen ‘context’ en ‘betekenis’ in de fotografie. Door middel van lezingen en informele gesprekken - met gasten en publiek - zullen verschillende beeld- en presentatiestrategieën aan de orde komen.

Meekijken

De tentoonstelling ‘Sneeuw is Wit’ en ‘FOTODOK LIVE!’ vormen de afsluiting van ‘Meekijken over de Schouder van…’ een jaarlijks terugkerend programmaonderdeel, waar het publiek dit jaar inzicht kreeg in de fotografiepraktijk van Joris Jansen en Theo Baart. Zij deden gedurende 2010 verslag van hun observaties, ontdekkingen en bevindingen én gingen met elkaar in dialoog. Jansen verzorgde de eindpresentatie en Baart het FOTODOK LIVE! programma. Eind januari volgt de publicatie van Meekijken 2010.

Bezoeken

De opening van 'Sneeuw is Wit' is op 9 december 2010 om 17.00 uur. Om erbij te zijn, dien je van tevoren even te reserveren via info@fotodok.org. Wil je de tentoonstelling bezoeken? Kijk dan even welke dagen dat kan, je kunt namelijk niet op elke dag langskomen.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie