Snappr koppelt fotografen aan klanten

Snappr: Uber voor fotografen

Fabienne Keijzer 2234 2
Het wordt al de Uber voor fotografie genoemd, de Australische startup Snappr is een app die mensen koppelt aan fotografen. Je kunt vanaf 12 uur van tevoren een fotograaf matchen voor een fotoshoot naar keuze.

Snappr

De Snappr app is tot nu toe alleen te gebruiken in Australië, en dan alleen in Sydney, Melbourne en Brisbane. Hoe werkt het? Als klant kies je een datum uit waarop je een fotograaf nodig hebt. Ook geef je aan hoe lang de fotoshoot duurt, welke stijl je interessant vindt en waar het plaats moet vinden. Snappr zoekt dan naar de perfecte match voor jouw fotoshoot. Net als de populaire taxiservice Uber. In deze video legt een vlotte Australiër je uit hoe het werkt. 

 

Vaste prijzen 

Het bijzondere aan Snappr is wel dat er vaste prijzen worden gerekend voor de fotoshoots op basis van tijd. Zo betaal je 59 (Australische) dollar voor een shoot van 30 minuten en voor een volledige dag tel je zo’n 450 dollar neer. Ondanks deze constructie zijn er toch veel professionele fotografen die zich aanmelden voor de service. De klant krijgt dan ook maar een selectie van foto’s die gemaakt zijn tijdens de shoot, mocht de klant extra afbeeldingen willen, dan kan hij of zij deze bestellen voor 5 Australische dollar per foto met normale resolutie en 15 voor de hoogste resolutie.

Snappr in Europa? 

Of, en wanneer, Snappr naar Europa komt is nog onduidelijk. Wel is op de website van het bedrijf een wereldkaart te vinden, dus wie weet. Wij van DIGIFOTO Pro vragen ons af of de Nederlandse fotograaf geïnteresseerd zou zijn in een service zoals Snappr. Laat het ons weten in de comments!

Lees ook: Een fotoshoot zonder prof-team 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Yves Bogaert

Als een tussendoortje zoals we zeggen in België, dus als er een dood moment is tussen de opdrachten.

afbeelding van Sabine Becht

Dat zou wel tof zijn!

Maar ja, als er tijd voor is bij de fotograaf zelf dat zou nog moeten blijken