Smithsonian zet 200.000 bijzondere dierenfoto's online

Redactie 1017 0
Foto's van een koolmees of de hond van de buren kan iedere hobbyist maken, maar er zijn ook dieren die je niet iedere dag tegenkomt of zich lastig laten fotograferen. Door middel van cameravallen heeft het Smithsonian deze nu op 200.000 beelden vastgelegd.

Onderzoekers van het Smithsonian hebben de bewegingsgevoelige camera's opgehangen aan bomen en palen, meestal langs paden in het oerwoud. Overal ter wereld. Met de website van Smithsonian Wild! wil het instituut de resultaten van haar onderzoek en dat van haar partners met het grote publiek delen. Daarnaast proberen ze de ongelooflijke diversiteit van de ongerepte natuur in te delen en een overzicht te creƫren.


Uitgebreide gallerij

Naast veel informatie voor zowel bio- als ecologen, zien er ook echt goede foto's uit de cameravallen gekomen. Deze zijn te doorzoeken op een specifieke diersoort, gebied of gewoon te bekijken in de gallerij. De beelden verschillen alleen wel erg in kwaliteit, resolutie en kleuren. Dit omdat de onderzoekers verschillende camera's hebben gebruikt over een langere tijdsspanne. Het Smithsonian heeft er echter voor gekozen alle foto's online te zetten, of zo een compleet beeld te kunnen geven.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie