Smartphone-houder voor LomoKino

jesse kraal 1822 0
Eind vorig jaar bracht Lomography haar eerste analoge videocamera uit, de LomoKino. Naast deze camera is er ook de LomoKinoscope, waarmee je de filmpjes kunt afspelen. Voor die LomoKinoscope is er nu ook een speciale houder waar je je smartphone in kunt klikken om de filmpjes te digitaliseren.
LomoKino Smartphone Holder

De LomoKino maakt gebruik van standaard 35mm-film, daarop worden 144 frames opgenomen. Als je je zelf opgenomen film wilde bekijken had je twee opties: deze in de LomoKinoscope stoppen en door het apparaat naar de film kijken, of je moest alle 144 frames gaan inscannen en vervolgens in een videoprogramma achter elkaar plakken. 

Met de nieuwe telefoonhouder komt er een eenvoudigere manier om je analoge film te digitaliseren. Je bevestigt je smartphone met deze houder aan de LomoKinoscope en filmt met de camera van je telefoon je zelf geregisseerde mini-film.

Lomography heeft een voorbeeldfilmpje op haar website staan, daaruit blijkt wel dat de kwaliteit een stuk minder is dan bij het ingescannen van je films. Kruip dus maar weer achter je scannner...

Lomo-filmpje gedigitaliseerd met LomoKino Smartphone Holder:

Lomo-filmpje handmatig gedigitaliseerd met scanner:

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse