SLR Magic kondigt 50mm f/1,1-filmobjectief voor Sony FE-mount aan

SLR Magic kondigt 50mm f/1,1-filmobjectief voor Sony FE-mount aan

PieterMolenaar 1324 0
Het in Hongkong gevestigde SLR Magic heeft een nieuw filmobjectief uitgebracht. De compacte SLR Magic Cine 50mm f/1.1 heeft een Sony FE-mount, een getande focus- en diafragmaring, terwijl het diafragma - in de filmwereld ook wel iris genoemd - traploos in te stellen is. De prijs voor dit lichtsterke objectief bedraagt slechts 349 dollar.

De CINE 50mm f/1.1 is het eerste fullframeobjectief van SLR Magic dat geschikt is voor Sony's FE-mount. Het objectief kan dus gebruikt worden op de Sony A7-systeemcameralijn, maar ook op de professionele FS7- en FS5-videocameras van het bedrijf. De website van SLR Magic is nog niet bijgewerkt met informatie over het nieuwe filmobjectief.

Standaardperspectief voor film

Hoewel de SLR Magic CINE 50mm f/1.1 interessant is als lichtsterk standaardobjectief voor fotografie bij weinig licht, licht de focus van het ontwerp op film. Zo zijn zowel de focus- als de diafragma-ring voorzien van vertanding, zodat eenvoudig een zogeheten 'follow focus'-accessoire gebruikt kan worden. Ook kunnen de vaste diafragmastops ontkoppeld worden, zodat de iris traploos geregeld kan worden.

13 diafragmabladen

Het objectief bevat een handmatig in te stellen diafragma met maar liefst 13 diafragmabladen, zodat onscherpe lichtbronnen ook bij het grootste diafragma van f/1,1 mooi rond weergegeven worden. De kleinste diafragma is f/16.

Het objectief heeft een zwart geanodiseerde aluminiumconstructie, en is opgebouwd uit zes lenselementen in vijf groepen. De minimale scherpstelafstand bedraagt 50cm en het objectief is voorzien van een afstandschaal. Het objectief heeft een lengte van 5,4cm tot aan de lensmount, weegt 400g en accepteert 52mm-filters.

InterBEE 2015

De CINE 50mm f/1.1 zal voor het eerst gedemonstreerd worden op de InterBEE 2015-beurs, die gehouden wordt van 18 tot 20 november in Tokyo, op de Atomos-stand. De prijs is met 349 dollar uiterst schappelijk. SLR Magic biedt ook de HyperPrime 50mm F0.95 op zijn site aan voor cameras met E-mount, maar die is met een prijs van 1199 dollar beduidend duurder en groter. Tevens kan daarmee niet het gehele oppervlak van een fullframesensor beschenen worden.