'Slip of the mind' - Vrouwelijk naakt als vorm

Redactie 2027 0
'Het is dat je in de fotografie nu eenmaal een onderwerp nodig hebt, maar het liefst foto­grafeerde ik helemaal niets', aldus Peter Day. Zijn werk is vanaf 22 mei te zien in Antwerpen, op de expositie 'Slip of the mind'.

Peter Day probeert in zijn werk zo ver mogelijk weg te blijven van zijn onderwerp, hierbij reduceert hij het vrouwelijk naakt tot vorm. 'Het menselijk lichaam is de ultieme vorm, maar dan wel naakt', aldus Day. Op zoek naar de ultieme vorm brengt Day met licht, standpunt en vervreemdende technieken zijn model terug tot lijnen, vlakken en rondingen.

Peter Day

De kunstfotograaf liep tijdens zijn studie aan de huidige Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten stage bij kunstfotografen Erwin Olaf en Paul Nooijer. Hier leerde hij het beste uit zijn modellen te halen en discussieerde hij over de intrinsieke waarde van kunst. Deze periode legde de basis voor zijn artistieke ontwikkelingen.

Galerie

Galerie Baudelaire, gevestigd in Antwerpen, staat volgens het persbericht bekend om zijn uitgesproken beeldende karakter, fotografie die verrast, intrigeert, irriteert en raakt. Fotografie waarin fantasie verbeelding en individualiteit het voortouw nemen.

Foto's © Peter Day

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie