Slinkachu's 'Little People Project' tentoongesteld

Redactie 2282 0
Speelgoedpoppetjes fotograferen in de echte wereld. Het klinkt misschien kinderachtig, maar de 28-jarige fotograaf Slinkachu is alles behalve. Binnenkort stelt hij zijn 'Little People Project' tentoon in de Londense Andipa Gallery.

Zijn concept is simpel, maar een stuk moeilijker uit te voeren dan het lijkt. De Engelse fotograaf Slinkachu poseert kleine speelgoedpoppetjes op straat, bij putten of op bijvoorbeeld muurtjes. Vervolgens maakt hij een close-up, een foto op afstand en eentje in het brede perspectief van de werkelijkheid. Pas bij de laatste foto wordt echt duidelijk dat het om miniatuur poppetjes gaat.

Concrete Ocean

Onder de noemer 'Concrete Ocean' stelt Slinkachu zijn werk vanaf 2 maart tentoon in Andipa Gallery in Londen. Sinds 2006 laat hij naar eigen zeggen al 'kleine mensen achter op straat' en heeft daar ook al eerder mee geëxposeerd, steeds in delen. Concrete Ocean volgt dan ook het onderdeel 'Little People in the City' uit 2008. 

Big Bad City

Vorig jaar gaf Slinkachu nog een 'speciale editie' van zijn boek 'Big Bad City' uit, gefotografeerd in Nederland. Daarvoor bezochten zijn kleine mannetjes onder andere het Homomonument in Amsterdam en het Centraal Station.

Background Noise © Slinkachu

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie