Slimme lensdop voor Panasonic 14-42mm X Powerzoom

jesse kraal 2281 0
Een Taiwanner was onder de indruk van zijn Panasonic 14-42mm X 'Powerzoom', de kleine lensdop vond hij echter onhandig. In plaats van zich neer te leggen bij het ongemak, pakte hij pen en papier en ontwierp hij een slimme lensdop die je gewoon op het objectief kunt laten zitten.

Of je het mooi vindt is een tweede, slim is de vinding van meneer Tsang wel. De lensdop is slechts marginaal dikker dan het origineel, maar kan gewoon op het objectief blijven zitten. Als het objectief uitschuift, gaan twee klepjes in de lensdop automatisch open. Zet je de camera uit, dan gaat ook de lensdop weer dicht. Dit alles puur mechanisch.

Lensdop
Foto © Engadget China

Octrooi

Verschillende prototypes verder is meneer Tsang tevreden met het ontwerp, tegen Engadget China vertelt hij dat hij ongeveer een maand geleden octrooi heeft aangevraagd op zijn vinding. Wanneer de tot X-cap gedoopte lensdop in de verkoop gaat en wat deze moet kosten is nog niet bekend.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse