Slideshow: Portret - Joost van den Broek

Julian 2728 0
Joost van den Broek krijgt jaarlijks ruim 750 opdrachten van kranten en tijdschriften. Van den Broek fotografeerde talloze mensen, bekend en onbekend. Vandaag verschijnt zijn eerste fotoboek met honderd portretten.

De foto's van Joost van den Broek zijn zeer herkenbaar. Zijn portretsessies duren gemiddeld slechts 15 minuten, het resultaat van zeer geconcentreerd werken op intuïtie en gevoel. Hij slaat zijn slag op een moment van ontspanning van zijn model. Tijdens de sessies werkt hij voor 99% met daglicht, wat natuurlijke resultaten oplevert.

Voor het boek selecteerde Joost van den Broek zijn honderd beste foto's. Een zeer strenge selectie de kijker leert te kijken met het oog van de fotograaf en begrip te krijgen voor de criteria die hij hanteert bij zijn keuzes.

Joost van den Broek (1967) studeerde in 1991 af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en is sindsdien werkzaam als freelance fotograaf bij o.a. de Volkskrant, Vrij Nederland, Hollands Diep en Vluchtelingenwerk Nederland. Zijn werk is veelvuldig in de prijzen gevallen. In 2006 en 2008 werd hij gekozen tot fotojournalist van het jaar.

Preview

Joost van den Broek stuurde ons onderstaande selectie van tien foto's uit het boek. Wil je alle honderd portretten zien, dan kun je het boek bestellen op de website van de uitgeverij.

Foto's © Joost van den Broek