Skin Deep - Steven Burton

Skin Deep: ex-bendeleden met en zonder tatoeages

Redactie 3294 0
Skin Deep is een bijzonder project van fotograaf Steven Burton. Hij fotografeerde ex-bendeleden en fotoshopte hun tatoeages weg.

Skin Deep 

Steven Burton raakte geinspireerd door de film G-dog, over priester Greg Boyle die met zijn Homeboy Industries zorgt voor de toekomst van ex-bendeleden. Boyle zorgt ervoor dat deze mannen en vrouwen aan het werk gaan en op die manier uit het criminele circuit blijven. Burton leerde dat het verwijderen van tatoeages een enorme bijdrage levert aan het verlaten van een bende. Daarom kwam hij met het concept voor Skin Deep op de proppen.

Homeboys & Girls 

Omdat hij niet wist hoe de bendeleden zouden reageren op het project, maakte hij eerst een testversie met afbeeldingen van internet die hij fotoshopte. Toen hij zijn idee pitchte bij Homeboy Industries waren ze meteen enthousiast. Hij heeft in totaal 27 Homeboys & Girls gefotografeerd. Hij vertelt aan PetaPixel dat het nog een hele klus was om alle gefotografeerde personen terug te vinden omdat ze vaak van telefoonnummer veranderen, of dat ze zijn teruggevallen in het bendeleven.
Skin Deep - Steven Burton Skin Deep - Steven Burton Skin Deep - Steven Burton Skin Deep - Steven Burton Skin Deep - Steven Burton Skin Deep - Steven Burton Skin Deep - Steven Burton

400 uur 

Aan het bewerken van de foto’s heeft hij ruim 400 uur besteed, maar het is het helemaal waard. Kijk voor meer werk van Steven Burton op zijn website.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie