SiteCheck: FilmTrackr.com

jesse kraal 2290 1
Het zal de meeste fotografen die analoog werken - of dit nu af en toe of vrij regelmatig is - overkomen: je weet niet meer precies welke film nu precies in welke camera zit. Om in de toekomst zulke verwarring te voorkomen, hebben twee fotografen een handige website gebouwd.

De discussie wat nu mooier is -digitaal of analoog- is al te vaak gevoerd om die hier nogmaals te herhalen. Feit is dat er nog steeds een flinke groep fotografen zo nu en dan een rolletje in hun camera stopt. Daar gaat het vervolgens vaak mis, ik spreek hier ook uit eigen ervaring.

Doordat sommige camera's maar af en toe gebruikt worden, vergeet ik met enige regelmaat welk rolletje ik ook alweer in de camera heb gestopt. Sommige camera's hebben zo'n handig vakje voor het flapje van het doosje, andere hebben een klein venster waardoor je de beschrijving op het rolletje kunt lezen. Toch zijn er zat camera's die geen van beide opties hebben en dan gaat het eenvoudig mis. Volgeschoten rolletjes worden met enige regelmaat opgespaard totdat ik er meerdere kan wegbrengen, maar de kans bestaat dat ik er dan een vergeet.

FilmTrackr

FilmTrackr.com biedt uitkomst. Op deze website kun je eenvoudig bijhouden in welke camera je welk rolletje hebt zitten, vanaf wanneer en wat de status is. Ook is er ruimte voor eventuele bijzonderheden (push, pull, cross-process, enz.). Niet alleen de eenvoudige interface geeft de website een meerwaarde ten opzichte van een Excel-sheet of notitieboekje, ook het eenvoudige gebruik op een smartphone draagt daar aan bij. Zowel in iOS als in Android kun je de website die zich laat bedienen als een app eenvoudig aan je homescreen toevoegen. Nu maar hopen dat ik niet vergeet FilmTrackr bij te houden...

FilmTrackr
Ook op mobiele apparaten werkt de website uitstekend. Voeg hem toe aan je homescreen en je kunt waar je ook bent je rolletjes bijhouden.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Glenn

Thanks Jesse gaan we zeker gebruik van maken ;)