Sinar staat open voor andere achterwanden

Redactie 575 0
Technische camera-fabrikant Sinar, wiens lot na de teloorgang van Franke & Heidecke onzeker was, heeft haar camera's opengezet voor achterwanden van andere fabrikanten. Voorheen hadden zij een monopolie, maar er was geen andere keus.

Voor een bedrijf dat tot voor kort altijd 'streefde naar het volledig sluitend maken van al onze analoge en digitale camera's' is het een verrassende stap. De volledige draai van hun beleid hangt samen met het uitbrengen van nieuwe versies van hun arTec en p3 camera's. Sinar hoopt met de ommezwaai terug in de markt te komen, nadat zij de zwaarste klap hadden gekregen door het faillissement van Franke & Heidecke, wie de Hy6 – Sinar's vlaggenschip – produceerde.  

Kleine aanpassingen

Ondanks dat Sinar de Hy6 uit productie heeft genomen, voert het nog steeds wel de arTec-serie, welke tot voor kort altijd gesloten was voor achterwanden van de concurrentie. De fabrikant heeft  echter adapters voor de serie gemaakt, waardoor nu ook Hasselblad en Mamiya-acherwanden bevestigd kunnen worden. Volgens de Zwitserse firma waren er slechts kleine aanpassingen nodig.


De nieuwe versie van de p3 – de RV – is eveneens geschikt gemaakt voor de Hasselblad V, H1, H2 en de Mamiya 645 AFD en is juist speciaal ontwikkeld voor gebruikers van andere achterwanden. Ook huidige p3-gebruikers kunnen profiteren van de nieuwe mogelijkheden, Sinar heeft namelijk ook conversiepakketten op de markt gezet.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie