Sinar eXact schiet 192-megapixelfoto's

jesse kraal 2373 6
Sinar komt met een nieuwe digitale achterwand die in staat is om foto's te schieten met een resolutie van 192 megapixels. Dat betekent overigens niet dat de sensor een gelijke resolutie heeft als de foto's, maar met 48 megapixels valt er evengoed weinig te klagen.

Eenvoud is de kunst van het weglaten, zo denkt ook Sinar er over. Want behalve een geavanceerde 48-megapixelsensor heeft de Sinar eXact niet veel in de behuizing zitten. Zo is er geen lcd-scherm en geen kaartslot of intern geheugen. Je zult de eXact dus met een firewire-kabel aan je computer moeten hangen om foto's te kunnen maken.

Verschuiven

Door de sensor een halve pixel in alle richtingen te verschuiven, kan een foto worden gemaakt die viermaal de resolutie heeft van de sensor. Het is ook mogelijk om de sensor zestien keer te verschuiven. De foto wordt krijgt daar geen hogere resolutie door, maar omdat voor elk van de 192 miljoen pixels alle drie de kleuren afzonderlijk worden vastgelegd, krijg je een kleurdiepte die vergelijkbaar moet zijn met die van een Foveon X3-sensor.

Goed gereedschap

Overigens heeft zo'n functie alleen nut bij statische voorwerpen. Sinar zal met de eXact dan ook vooral mikken op productfotografen. In combinatie met een Sinar P3-technische camera heb je een zeer uitgebreid verstelbaar stuk gereedschap. Goed gereedschap is duur en waarschijnlijk zal dat voor de Sinar eXact niet anders zijn. Een prijs is nog niet bekend, maar waarschijnlijk kun je er een leuk autootje voor kopen.

Sinar

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Meer dan 3000 euro mag het niet gaan kosten dacht ik zo...

afbeelding van Julian

Ik vrees dat Sinar daar anders over denkt.

afbeelding van Anonymous

Ik vrees het niet, maar het zou zomaar kunnen.

afbeelding van Jimmysen

Ik vrees dat Sinar rustig een 0 aan uw voorstel vast plakt.

afbeelding van De echte

Ik denk dat jij weinig verstand van zaken hebt....!

afbeelding van Roger

Ik schat in vergelijk met de evolution 86 met 48,8 mio pix die rond de 30.000 CHF ligt datdeze digiback wel rond de 45.000 CHF gaat liggen, leuk in combi met de P3. Dan heb voor rond de 43.000 €urootjes nog geen lensjes erbij...... tip, je kunt een adapter voor je canon voor rond 1600 € krijgen voor de p3 maar dan heb je niet zo veel pixies.......