Simon van Lierde wint Kids IPC 2008

Redactie 1138 0
De Haagse Simon van Lierde (1996) heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie portret in de International Photography Contest for Kids 2008 (Kids IPC) van National Geographic.

Simon van Lierde nomineerde zich voor de internationale competitie, door als eerste te eindigen in de Nederlandse editie van de National Geographic Junior fotowedstrijd. De jury prijst vooral het gebruik van het licht en de kleuren. Er spreekt hierdoor een griezelig gevoel uit de foto.

De jury had de taak om drie winnaars te kiezen uit maar liefst 15.000 inzendingen uit vijftien landen. De tweede prijs ging naar Lilla Balajthy uit Hongarije (categorie Dieren) en de derde prijs naar Carolyn Faye Twersky uit de VS (categorie Landschap).

De foto's werden beoordeeld door Melina Bellows (hoofdredacteur van National Geographic Kids USA), Annie Griffiths Belt (fotografe voor National Geographic) en Jay Sumner (Photo Director voor National Geographic Kids USA)

De prijs voor de winnende foto is een volledig verzorgde reis naar het hoofdkantoor van National Geographic Society in Washington D.C.


Foto: Simon van Lierde

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie