Simon Roberts gaat Engelse verkiezingen vastleggen

Julian 769 0
Het Britse Lagerhuis heeft een fotograaf geselecteerd die de komende verkiezingen officieel zal vastleggen. De keuze is gevallen op Simon Roberts, maar ook het publiek kan foto’s insturen.

Simon Roberts is verkozen tot de officiële ‘verkiezingsartiest’ van 2010. De Britse docu­mentairefotograaf is onder meer bekend van zijn serie en boek Motherland, waarin hij het hedendaagse Rusland vastlegt. Roberts fotografeert ook dichter bij huis. Met ‘England at Play’ uit de serie ‘We English’ won hij een prijs in de World Press Photo-competitie.

Grootformaat

Roberts werkt met een analoge 5x4-inch grootformaatcamera. Tijdens de verkiezingsperiode zal hij door het land reizen in een camper en zo de verkiezingscampagne volgen en vastleggen. De fotograaf mag in zijn werk zijn eigen visie geven op de verkiezingen. Het werk zal online gepubliceerd worden en is na de verkiezingen te zien in een expositie in het Lagerhuis.

Ook het publiek kan foto’s inzenden. In ‘The Election Project’ roept de regering op om foto’s over de verkiezing in te zenden. De eerste foto’s zijn inmiddels al te zien op de website. Uiteindelijk zal een deel van de inzendingen in een expositie te zien zijn.