Simon Njami - Ordinary Pain

Julian 707 0
'Ordinary Pain' is een betoog tegen het vluchtige medialandschap. In de tentoonstelling laat curator Simon Njami het verhaal van gewone mensen zien, die onder moeilijke omstandigheden een menswaardig bestaan proberen op te bouwen.

Simon Njami (CH, 1962), oprichter van cultuurtijdschrift Revue Noire en directeur van het Bamako photographyfestival, neemt met ‘Ordinary Pain’ stelling tegen het vluchtige medialandschap.

In de media, betoogt hij, is er geen tijd voor analyse, en te weinig aandacht voor drama dat visueel minder ‘sexy’ is. Njami laat zien hoe er gestreden en geleden wordt achter de coulissen van het wereldtoneel.

De confronterende portretten van onder meer Laurence Leblanc, Aida Muluneh en Jodie Bieber voeren je mee van Cuba naar de vluchtelingenkampen van Afrika, van Tibet naar de townships van Soweto. Zo verhaalt ‘Ordinary Pain’ van gewone mensen die onder moeilijke omstandigheden een menswaardig bestaan proberen op te bouwen

Jodi Bieber (ZA)

Las Canas (2008)
Het verdriet, verlies en de eenzaamheid van HIV besmette drugsgebruikers aan de zelfkant van de Spaanse maatschappij.

Foto © Jodi Bieber

Aïda Muluneh (ET)
Ethiopia: Past/Forward (2008)
Het dagelijks leven in het veelgeplaagde Afrikaanse land, en de rol van religie daarin.

Foto © Aïda Muluneh

Noorderlicht 2009

Ordinary Pain is een hoofdtentoonstelling van de Noorderlicht Fotomanifestatie 2009. Meer informatie over het festival en de overige tentoonstellingen lees je in het Noorderlicht-dossier op onze website.