Investeren in andere middelen belangrijker

Simon Cade: 'Ik koop geen nieuwe camera'

Redactie DIGIFO... 1237 0
Vrijwel iedere fotograaf kent het gevoel wel dat ze direct betere foto's zullen maken als ze een nieuwe camera kopen. Simon Cade is een Britse filmmaker die al jaren filmt met zijn Canon EOS 600D en het vertikt om een nieuwe camera te kopen. In deze video vertelt hij waarom.

Uiteraard kan een nieuwe camera ervoor zorgen dat je betere foto's of video's kan maken. Nieuwe camera's zijn beter met slecht licht, kunnen sneller scherpstellen en bieden allemaal handige features die het leven als foto- of videograaf een stuk makkelijker kunnen maken. In deze video vertelt Cade dat, hoewel zijn camera intussen vrij verouderd is, hij het vertikt om een nieuwe camera te kopen en ervoor kiest om te investeren in andere zaken waardoor zijn video's beter worden.

Lees ook: Jared Polin doet fotoshoot met een 15 jaar oude camera

Wet van Afnemende Meeropbrengsten

Eén van de belangrijkste redenen voor Cade om geen geld te stoppen in een nieuwe camera is de Wet van Afnemende Meeropbrengsten. Dit houdt in dat de verbetering die te zien is in zaken steeds kleiner wordt, naar mate de prijs toeneemt. En hij zegt hiermee niet alleen dat camera's maar een klein beetje beter worden naar mate ze duurder worden, maar hij betrekt dit vooral op andere zaken die nodig zijn voor films, zoals acteurs en licht.

Cade benadrukt dat het is belangrijker om te investeren in zaken die nog minder goed ontwikkeld zijn omdat je hier sneller verbeteringen ziet en dit er sneller voor zorgt dat je film er professioneler uitziet. Dit betekent wel dat je wat minder vaak een nieuwe camera kan bestellen. Hoe verleidelijk het ook is.

Kijk voor meer informatie op het YouTube-kanaal van Cade.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie