Sigma wil compact met verwisselbare objectieven maken

Julian 984 0
Sigma heeft een kleine camera met verwisselbare objectieven in de planning. Ook overweegt de fabrikant om objectieven te gaan maken voor MFT of andere spiegelloze systemen zoals Samsung’s NX.

In 2008 had Sigma met de DP1 de primeur om als eerste een kleine camera met grote sensor uit te brengen. Tegenwoordig zijn er meer systemen op de markt, waarbij je in tegenstelling tot de DP camera’s wel van objectief kunt wisselen.

Ook Sigma heeft een dergelijke camera in de planning, zegt Sigma topman Kazuto Yamaki in een interview met dpreview. De spiegelloze camera zal opgebouwd worden rond een Foveon-sensor, verdere details zijn nog niet bekend.

Objectieven voor de concurrentie

Sigma overweegt ook om objectieven voor concurrerende spiegelloze systemen te gaan maken, zoals Micro Four Thirds, Samsung NX of het nieuw aangekondigde systeem van Sony.
Voordat Sigma zich toelegt op het maken van dergelijke objectieven wil de fabrikant wel even de kat uit de boom kijken ‘we zullen moeten afwachten welk formaat mensen gebruiken’, zegt Yamaki.

Yamaki ziet vooral toekomst in zoomlenzen. Momenteel zijn de kleine camera’s met grote sensor in trek bij gevorderde amateurfotografen, die vaak geïnteresseerd zijn in compacte lichtsterke prime-objectieven, maar zodra het marktaandeel van deze camera’s groter word zullen zoomobjectieven meer in trek raken, aldus de topman van Sigma.