Sigma werkt aan 25mm f/1.4 voor micro four thirds

jesse kraal 1916 3
Nu meer dan duidelijk is dat de compacte systeemcamera een blijvertje is, zien we steeds meer ontwikkelingen van zogenaamde 'third party-fabrikanten'. Sigma heeft al twee objectieven voor zowel Sony NEX als micro four thirds, maar blijkt ook te werken aan mft-specifieke objectieven.

Hoewel de Sigma 19mm en 30mm f/2.8 EX DN ook beschikbaar zijn voor micro four thirds, zijn de brandpunten toch vooral toegespitst op gebruik op een Sony NEX. Sigma lijkt hetzelfde door te hebben want op het Japanse Egami-blog is een patent verschenen voor een 25mm f/1.4 special voor mft-camera's.

Met een brandpunt van 25mm geeft deze Sigma een beeldhoek vergelijkbaar met een 50mm op een kleinbeeldcamera. Er is overigens al een 25mm f/1.4 voor micro four thirds, maar dit Panasonic/Leica-objectief is met een adviesprijs van 599 euro vrij stevig aan de prijs. Daar staan wel zeer goede prestaties tegenover. We zijn dan ook benieuwd of Sigma inderdaad met een tegenhanger gaat komen, hoe deze presteert en wat het prijsniveau zal worden.

Sigma 25mm

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van SK

Zou op de NEX natuurlijk een mooie tegenhanger kunnen zijn van de Zeiss 24mm f/1.8

afbeelding van Freddy

Benieuwd wat het gaat worden,heb de 30 mm in men bezit eensupergoed lensje,zeer tevreden erover

afbeelding van DirkVreugdenhil

Dit zou voor de Nex een ideaal objectief zijn !