Sigma usb-dock nu ook voor Sony en Pentax, 18-35mm f/1.8 onderweg?

jesse kraal 1302 0
Sigma heeft aangekondigd dat het usb-dock, die momenteel alleen beschikbaar is met Canon-, Nikon- en Sigma-vatting op korte termijn ook met Sony- en Pentax-vatting beschikbaar komt. Dat schept de verwachting dat ook de 18-35mm f/1.8 voor Sony en Pentax niet lang op zich laat wachten.

Heb je een Sony- of Pentax, dan wordt je geduld door Sigma en andere fabrikanten vaak flink op de proef gesteld. Objectieven en accessoires komen vaak eerst voor Canon en Nikon beschikbaar en pas op een later moment - of soms zelfs helemaal niet - voor Sony en Pentax. Dat geldt ook voor het usb-dock van Sigma.

Vanaf 25 april worden de eerste usb-docks met Sony- en Pentax-vatting geleverd, meldt Sigma Japan.  Zo kunnen ook bezitters van nieuwe Sigma-objectieven voor deze cameramerken gebruik maken van het accessoire om de objectieven tot in de puntjes af te stellen.

Sigma USB Dock

Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art voor Sony (A) en Pentax (K) op komst?

Op dit moment zijn echter niet alle Sigma-objectieven van de nieuwe generatie beschikbaar voor Sony en Pentax, zo schittert de 18-35mm f/1.8 Art door afwezigheid. Balen als je een camera van een van deze twee merken hebt, de Sigma-zoom voor aps-c-camera's is namelijk de beste zoom die we ooit op de redactie hebben getest.

Gelukkig lijkt het er op dat hier verandering in gaat komen, Sigma Frankrijk heeft volgens sonyalpharumors.com aangekondigd dat een Sony A-variant van de Simga 18-35mm f/1.8 waarschijnlijk in de eerste helft van mei in de schappen ligt. Over een versie met Pentax-vatting tot op heden helaas geen nieuws, maar gezien de komst van de usb-dock zouden we niet vreemd opkijken als ook deze variant snel volgt.

Sigma 18-35mm f/1.8

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse