Sigma toont mogelijkheden USB Dock

jesse kraal 3472 0
Op de Photokina in 2012 toonde Sigma niet alleen haar drie nieuwe objectieflijnen, ook presenteerden ze de USB Dock. Met dit dockingstation kun je je objectief met je computer verbinden. Niet alleen om de nieuwste firmware te downloaden, ook kun je de scherpstelling verregaand optimaliseren.

Dat Sigma's nieuwe USB Dock te gebruiken is voor firmwareupdates en fijnafstelling van de scherpstelling (ook wel 'micro adjustments') wisten we al. Hoe dit precies in zijn werk gaat was nog niet duidelijk. Sigma heeft nu een video online gezet waarin de werking van de dock en de bijbehorende software wordt gedemonstreerd.

Fijnafstelling

Opvallend is vooral de hoeveelheid opties die je krijgt bij het optimaliseren van je scherpstelling. In tegenstelling tot bij de meeste camera's, is er niet één correctie voor alle scherpstelafstanden en brandpunten, maar heb je tot wel zestien instelbare parameters. In het geval van de nieuwe 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM kun je voor vier verschillende brandpunten vier correcties doen van minimale focusafstand tot oneindig. Zo kun je je objectief zeer exact afstellen en moeten kleine afwijkingen in de scherpstelling definitief tot het verleden behoren. In het geval van 'Sport'-objectieven, kan ook de focuslimiter worden aangepast.

Sigma USB Dock

Prijs en compatibliteit

Sigma's USB Dock werkt alleen voor Sigma-objectieven die in de nieuwe Art-, Sport- of Contemporary-lijn vallen, te herkennen aan een zilveren stip met een 'A', 'S' of 'C'. Importeur Sigma Benelux verwacht het dock half mei te kunnen leveren voor een adviesprijs van 55 euro.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse