Sigma reorganiseert aanbod en presenteert drie nieuwe objectieven

Julian 3296 0
Volgens Sigma is het huidige aanbod objectieven te onduidelijk, er zijn teveel keuzes. Daarom reorganiseert de fabrikant het assortiment. Voortaan worden alle Sigma-objectieven gecategoriseerd in drie groepen: Contemporary, Art en Sports. Dit moet het voor de consument makkelijker maken om te kiezen.

Drie categorie├źn moeten er voor zorgen dat consumenten beter weten waar ze moeten zoeken voor een objectief dat aan hun wensen voldoet, aldus Sigma. Nog te veel mensen blijven volgens de fabrikant steken bij hun kitlens en dat is zonde. De kracht van een dslr wordt daarmee niet ten volle benut.

Sigma komt niet alleen met een nieuwe visie, in elk van de drie lijnen wordt ook direct een objectief aangekondigd. Op de Photokina zijn prototypes van de nieuwe 17-70mm f/2.8-4, 35mm f/1.4 en 120-300mm f/2.8 te zien.

Contemporary

Onder 'Contemporary' vind je de gangbare objectieven, zoals standaardzooms, eenvoudige teleobjectieven en megazooms. Hoge prestaties, maar in een compacte verpakking, aldus Sigma.

Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM

In de Contemporary-serie komt Sigma met een vernieuwde versie van de 17-70mm f/2.8-4. Het objectief is zo'n dertig procent kleiner dan zijn voorganger. We vinden de aanduiding DC in de naam, het objectief is dus alleen geschikt voor aps-c-camera's. Macro duidt op de korte minimale scherpstelafstand van 22 cm, OS staat voor de ingebouwde beeldstabilisatie en de HSM-scherpstelmotor moet voor snelle autofocus zorgen. FLD- en SLD-elementen moeten de beeldkwaliteit naar een hoger niveau tillen.

Sigma 17-70mm

Art

Objectieven met een meer specifieke taak, zoals fish-eye's, ultragroothoeken, lichtsterke primes en macro-objectieven vallen bij Sigma voortaan in de categorie 'Art'. Het gaat om de objectieven die volgens Sigma geschikt zijn voor de kunstzinnige fotografie of voor gebruik in de studio.

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

De nieuwe Sigma 35mm f/1.4 DG HSM voor fullframe-camera's is het eerste objectief in de Art-serie. De lichtsterke 35mm is opgebouwd uit 13 elementen in 11 groepen, heeft een filtermaat van 67mm en een minimale scherpstelafstand van 30 cm.

Sigma 35mm 1.4

Sports

De high-end teleobjectieven en supertele's vallen in de categorie 'Sports', dat spreekt redelijk voor zich. Met dit glaswerk moeten sportfotografen exact het shot kunnen krijgen dat ze willen, volgens de visie van Sigma.

Sigma 120-300mm f/2.8 DG OS HSM

Een voorbeeld van een objectief dat in de Sport-serie geplaatst zal worden is de nieuwe Sigma 120-300mm f/2.8. Zo'n objectief heeft Sigma al in het assortiment, optisch is het nieuwe model gelijk, maar de behuizing en mechaniek is compleet vernieuwd. Het objectief is afgedicht tegen stof en water. Sigma belooft foto's met uitstekende scherpte en contrast en ook de onscherpe delen in je foto's moeten er dankzij het diafragma met negen bladen fraai uit komen te zien. De OS-beeldstabilisatie moet bewegingsonscherpte voorkomen.

Het objectief is opgebouwd uit 23 elementen in 18 groepen. De filtermaat bedraagt een flinke 105mm. De minimale scherpstelafstand begint bij anderhalve meter en een statiefkraag wordt standaard meegeleverd.

Sigma 120-300mm

Sigma USB Dock

Met het USB Dock van Sigma kun je de objectieven uit de nieuwe series zelf voorzien van updates. Met de Sigma Optimization Pro-software kun je de firmware van de objectieven updaten en parameters, zoals de scherpstelling, afstemmen. Bij de objectieven uit de Sport-serie is de focus limiter bijvoorbeeld instelbaar.

Sigma USB Dock

Prijzen en details nog niet bekend

Over de prijzen, beschikbare versies en lanceerdata van de nieuwe objectieven en USB Dock heeft Sigma nog niets bekendgemaakt.

Sigma prototypes
Op de Photokina zijn prototypes te zien van de nieuwe Sigma's