Sigma publiceert testfoto's 35mm f/1.4 DG HSM

Julian 1729 0
Sigma heeft op haar website een set foto's in volledige resolutie vrijgegeven, geschoten met de nieuwe 35mm f/1.4 DG HSM. De foto's zijn gemaakt in combinatie met de Sigma SD1 met aps-c-sensor. Wij hebben inmiddels een Canon-exemplaar van het objectief binnen.

De Sigma 35mm f/1.4 DG HSM is het eerste objectief in de Sigma Art-serie. Objectieven in deze lijn moeten uitzonderlijke prestaties leveren. Sigma belooft met de 35mm f/1.4 vooral Longitudinale chromatische aberraties  aan te pakken; kleurvervormingen in de onscherpe delen (bokeh) van de foto's.

Je kunt nu zelf oordelen of dat gelukt is. Sigma heeft op haar website een serie testfoto's gepubliceerd, geschoten met de Sigma SD1. Omdat deze camera over een aps-c-sensor beschikt is het nog niet duidelijk hoe de 35mm f/1.4 in de hoeken presteert. Afgaande op de foto's van Sigma zit het met de scherpte in ieder geval wel goed. Ook de testfoto's op f/1.4 ogen erg gedetailleerd.

Sigma 35mm 1.4
Foto: Kimio Yajima  - 35mm f/1.4

Testfoto's op fullframe

Wij hebben vandaag een demo-exemplaar met Canon-vatting van Sigma Benelux ontvangen. We schroeven deze zo snel mogelijk op een fullframe camera en zullen je voorzien van een serie testfoto's. De Sigma 35mm f/1.4 is vanaf eind november beschikbaar voor een adviesprijs van 950 euro.

Sigma 35mm testexemplaar
Wij hebben inmiddels een testexemplaar binnen, binnenkort lees je meer over de Sigma 35mm f/1.4!