Sigma presenteert batterijgreep voor SD-1

jesse kraal 2864 0
Een van de populairste dslr-accessoires is de batterijgreep. Meer houvast, betere stroomvoorziening en gemakkelijker fotograferen in portretstand. Ook voor de Sigma SD-1 is er nu zo'n greep. De PG-31 slikt twee Sigma BP-21-batterijen.
Sigma PG-31

Na de bijzonder dure en vrij nutteloze houten 'hoes' voor de toch al niet voordelige Sigma SD-1, is het nu tijd voor een beter betaalbare en nuttigere accessoire: de Sigma PG-31-batterijgreep.

De PG-31 biedt plaats aan twee BP-21 batterijen, uiteraard dezelfde batterij die de SD-1 gebruikt. Overigens kun je de greep ook enkel voor de betere houvast gebruiken, met één batterij werkt deze namelijk ook.

Extra knoppen

De greep is voorzien van een ontspanknop, maar over andere knoppen wordt geen melding gemaakt. Sigma's PG-21, de batterijgreep voor de SD-14 had ook geen extra knoppen om bijvoorbeeld het autofocuspunt te selecteren, dus we zijn bang dat ook de PG-31 het zonder deze functionaliteit moet doen.

Begin 2012 moet de Sigma PG-31 in de winkels liggen. Een Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend, in Japan is deze vastgesteld op 25.000 yen, omgerekend een kleine 250 euro.

Sigma PG-31

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse