Sigma Photo Pro 6.0 beschikbaar

Julian 1582 0
Sigma heeft versie 6.0.0 van Photo Pro uitgebracht. Met de software kunnen de raw-bestanden uit camera's met Foveon-sensor worden omgezet. Sigma Photo Pro 6 biedt ondersteuning voor de nieuwe dp2 Quattro en voert verbeteringen door.

De camera's van Sigma gebruiken bijzondere sensortechniek. Daarom kun je de raw-bestanden niet zomaar openen in de softwarepakketten van bijvoorbeeld Adobe. Voor het omzetten van de X3F-bestanden heb je Sigma Photo Pro nodig.

In Sigma Photo Pro 6.0 voegt de fabrikant ondersteuning voor bestanden uit de nieuwe Sigma dp2 Quattro toe. Het pakket kan ook overweg met raw-bestanden gemaakt met de Sigma SD1, SD1 Merill en camera's uit de DP Merill-serie. Heb je een oudere Sigma-camera, dan zul je nog moeten wachten tot de lancering van Photo Pro 6.1.0 met ondersteuning voor alle modellen.

Verbeteringen

Sigma Photo Pro 6 brengt niet alleen ondersteuning voor raw-bestanden uit de nieuwe Sigma dp2 Quattro, maar bevat ook diverse verbeteringen. Zo is de snelheid waarmee thumbnails weergegeven worden verbeterd, kun je de interface meer aanpassen en zijn er diverse andere kleine updates doorgevoerd.

Een volledige lijst met alle veranderingen is te vinden op de website van Sigma. Op dezelfde pagina kun je de software downloaden. Sigma Photo Pro 6.0 is beschikbaar voor Windows en Mac.

Sigma dp2 Quattro
Sigma Photo Pro 6.0 voegt ondersteuning voor X3F-bestanden uit de dp2 Quattro toe.