Sigma Mount Converter MC-11 beschikbaar

Sigma Mount Converter MC-11 beschikbaar

Jasper van Bladel 2019 0
Voor diegenen die met smart wachten op het moment dat ze de Sigma Mount Converter MC-11 kunnen gebruiken is er goed nieuws. De adapter, waarmee objectieven met Sigma SA-vatting en Canon EF-vatting op een Sony camera met E-mount gebruikt kunnen worden, is uitgeleverd en beschikbaar.

De Mount Converter geeft de gebruikers van een Sony camera met E-mount de mogelijkheid om ook objectieven van Sigma en Canon te gebruiken op hun camera. Als fotograaf heb je bij gebruik van de Mount Converter opeens een veel ruimere keuze aan objectieven.  Zo heeft Sigma bijvoorbeeld negentien objectieven die dan ook gebruikt kunnen worden op een Sony-camera.De fabrikant heeft veel werk gestoken in de converter, aangezien verwacht wordt dat een dergelijke adapter feilloos en met behoud van volledige functionaliteit werkt. De converter is voorzien van een eigen lensaansturing en volledig is aangepast om optimaal en soepel te kunnen autofocussen.

Compatibel

Omdat Sony E-mount camera's geen mechanische integratie vereisen voor het aanpassen van het diafragma, zijn Canon- en  SIGMA-objectieven volledig compatibel met het automatische belichtingsysteem van Sony E-mount camera’s. Bij gebruikt in combinatie met een body die compatibel is met Fast Hybrid AF, is een razendsnelle en soepele autofocus gegarandeerd. In combinatie met andere camera body's zorgt autofocus door contrastdetectie voor zeer nauwkeurige autofocus.

De Mount Converter is eenvoudig in gebruik. Als je een objectief aansluit via de adapter toont deze door middel van een LED of het objectief compatibel is of niet. Ook kan het zijn dat er een update uitgevoerd moet worden om de combinatie camera-objectief goed werkend te maken. De firmware kan worden bijgewerkt met een optioneel usb dock. Doordat de objectieven hun volledige functionaliteit behouden blijft ook de EXIF-informatie intact.

Beschikbaar

De Mount Converter is uitgeleverd aan de winkels en dus per direct verkrijgbaar. De MC-11 heeft een adviesprijs van € 299,-.

Meer informatie over Sigma en de MC-11 is te vinden op de website van de fabrikant.


 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper