Sigma 50mm f/1.4 DG HSM 'A' krijgt prijskaartje

Sigma maakt adviesprijs 50mm f/1.4 DG HSM Art bekend

Julian 3393 4
Dat de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art uitstekende prestaties levert werd de laatste dagen al duidelijk. De vraag was nog hoeveel het objectief gaat kosten, Sigma Benelux geeft ons daar nu antwoord op met de bekendmaking van de euroadviesprijs.

We hebben een testexemplaar van de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art (Canon) binnen en publiceerden gisteren onze eerste testfoto's. Wij zijn razend enthousiast over het nieuwe objectief en we zijn daarin niet de enige. SLRgear.com testte de nieuwe 50mm en vergeleek het objectief met de 3559 euro kostende Zeiss Otus 55mm f/1.4. De sigma blijkt de concurrentie met dit peperdure objectief goed aan te kunnen.

Dan rest alleen nog de vraag wat de Sigma moet kosten. Dat het objectief duurder zou worden dan de 'gewone' 50mm f/1.4's van Canon en Nikon was duidelijk. Dat het objectief minder zou kosten dan de Zeiss Otus 55m f/1.4 wisten we ook. Sigma laat ons niet langer in spanning en hangt een prijskaartje aan het objectief.

Adviesprijs

Voor 879 euro komt de 50mm f/1.4 DG HSM Art in de winkels te liggen. Wat ons betreft een zeer scherpe prijs voor een objectief met dergelijke prestaties.

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Eind mei beschikbaar (Canon)

De uitvoering met Canon-vatting ligt vanaf eind mei in de winkels. Mocht je interesse hebben in het objectief, dan is het waarschijnlijk aan te raden snel een bestelling te plaatsen. Volgens Sigma Benelux is de beschikbaarheid beperkt. Eind juni zou de variant met Nikon F-vatting moeten volgen.

afbeelding van Anonymous

Komt er een model geschikt voor de sony A7 serie of moet ik denken aan gebruik van een adapter?

afbeelding van Julian

Sigma heeft versies voor Canon, Nikon, Sigma en Sony (A) aangekondigd. Je kunt deze in princiepe allemaal gebruiken op de A7-camera's, met de juiste adapter.

afbeelding van MijnNaam

princiepe??

afbeelding van Matt H. Imaging

Deze lens komt er voor Sony A-mount, niet voor de E-mount: voor de E-mount zou het lensontwerp te zeer moeten worden aangepast.

Je kunt deze lens echter zonder problemen op een A7/A7r/A7s gebruiken met behulp van de LA-LEA3 of LA-LEA4 adapter. De laatste heeft een eigen phase-autofocus, zoals die ook gebruikt wordt bij de Sony SLT A-mount camera's.