Sigma kondigt twee nieuwe fisheye objectieven aan

Redactie 744 0
Sigma kondigt vandaag twee nieuwe fisheye objectieven aan, speciaal ontwikkeld voor spiegelreflexen met een beeldsensor in APS-C formaat: de Sigma 4.5mm F2.8 EX DC HSM en de Sigma 10mm F2.8 EX DC HSM.

De Sigma 4.5mm F2.8 is een circulaire fisheye lens. Een circulaire fisheye geeft een beeldhoek van 180 graden in alle richtingen. Dat resulteert in een volledig ronde foto, waarbij een deel van de sensor dus onbelicht (zwart) blijft. De Sigma 4.5mm is de eerste circulaire fisheye ontwikkeld voor het APS-C formaat.

De Sigma 10mm F2.8 is een diagonale fisheye, deze geeft een beeldhoek van 180 graden in diagonale richting. Zodoende kan het hele sensoroppervlak gebruikt worden. Nikon heeft al enkele jaren een vergelijkbare lens op de markt, de Nikkor 10,5mm F2,8G ED DX. Maar gezien de over het algemeen gunstigere prijzen van Sigma is dit een welkome aanvulling voor de consument.

Beide lenzen beschikken over HSM (Hyper Sonic Motor) voor snelle scherpstelling en hebben een minimale scherpstelafstand van slechts een paar centimeter.

Meer informatie en specificaties vind je op de site van sigma japan.
Adviesprijzen zijn nog niet bekend.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie