Deze zomer beschikbaar

Sigma kondigt twee nieuwe cine-objectieven aan

Redactie DIGIFO... 638 0
Sigma heeft twee nieuwe en lichtsterke cine-objectieven aangekondigd. Deze zomer moet het 14mm t/2 objectief en het 135mm t/2 objectief verschijnen met verschillende vattingen en wordt het ook mogelijk om de vatting te vervangen mocht je wisselen van systeem.

Het 135mm objectief is gebaseerd op het veelbesproken 135mm f/1.8 objectief dat Sigma eerder dit jaar heeft aangekondigd en moet prachtige beelden leveren met een prachtige achtergrondonscherpte. Het 14mm objectief is ook gebaseerd op de vergelijkbare foto-variant, de 14mm f/1.8.

Met de aankondiging van deze objectieven vergroot Sigma het bereik van de cine-objectieven aan beide kanten, van 20 tot 85mm naar 14 tot 135mm. Beide objectieven hebben de mogelijkheid om geleverd te worden met glow-in-the-dark belettering en worden aangeboden met zowel het metrieke systeem als het imperiale systeem dat nog veel in Amerika gebruikt wordt.

SigmaSigmaLees ook: Indrukwekkende korte film ‘Blur’ geschoten met Sigma Cine-objectieven

Vatting vervangen door Sigma

Eén van de belangrijkste moeilijkheden van het overstappen naar een ander systeem is het moeten vervangen van al je objectieven. Met de objectieven van Sigma hoef je hier geen zorgen om te maken, want bij Sigma kan je heel eenvoudig de vatting laten vervangen. Tot voor kort kon dit alleen bij de foto-objectieven, maar Sigma heeft laten weten dit ook aan te bieden bij de cine-objectieven.

Prijs en beschikbaarheid                   

De objectieven moeten deze zomer nog beschikbaar zijn. Een precieze verschijningsdatum en de adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van Sigma.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie