Sigma komt met nieuw 180mm f/2.8 OS macro-objectief

jesse kraal 2490 3
Een 180mm macro-objectief had Sigma al, maar het nieuwe objectief is niet alleen tweederde stop sneller, hij voegt ook stabilisatie en een HSM-scherpstelmotor toe. Volgens Sigma is hun nieuwe objectief de enige 180mm macro met een lichtsterkte van f/2.8.

De Sigma APO Macro 180mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro, zoals het objectief voluit heet, vervangt de huidige 180mm f/3.5 EX DG Macro. Met een maximale vergroting van 1:1 is de Sigma een volwaardig macro-objectief. De toevoeging van stabilisatie en de verbeterde lichtsterkte zorgen er volgens de Japanse fabrikant voor dat je tot wel vier stops snellere sluitertijden kunt gebruiken.

Sigma 180mm macro

Drie FLD-elementen moeten zorgen voor een zeer geringe mate van lensfouten, zoals chormatische aberraties. Sigma's multi-layer-coating moet voorkomen dat je last krijgt van flares en ghosting. Door toepassing van een HSM-scherpstelmotor moet het objectief een stuk sneller en stiller kunnen scherpstellen dan zijn voorganger.

Prijzen en beschikbaarheid zijn op dit moment nog niet bekend.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Backa

Ben benieuwd voor welke merken deze uitkomt!

afbeelding van Dicasa

Hopelijk komt ie snel uit met Nikon-mount, lijkt me een geweldig objectief.

afbeelding van Julian

Bij de specificaties staat alleen 'Sigma', maar dat zou vreemd zijn. Meetstal komen de Sigma-objectieven eerst in Canon en Nikon-vatting en later eventueel Sony e.a.