Sigma komt met Mount Conversion Service

Julian 2125 0
Sigma start in september een service waarbij klanten tegen betaling hun Sigma-objectief van een andere vatting kunnen laten voorzien. Alleen de nieuwe objectieven uit de Art, Contemporary en Sports-series komen in aanmerking.

Wellicht heb je het al eens meegemaakt: je bent op zoek naar een nieuwe camera en dat toestel uit 'het andere kamp' ziet er wel heel aantrekkelijk uit. Toch besluit je weer een toestel van het merk dat je al had te kopen, want al je objectieven omwisselen is ook zo'n rompslomp.

Sigma wil het je makkelijker maken met de Mount Conversion Service. Vanaf september kun je Sigma-objectieven uit de Art, Contemporary en Sports-series om laten bouwen tegen betaling.

Wat kost het?

De prijs hangt af van het objectief: voor de objectieven uit de DN-serie betaal je 100 euro, het ombouwen van objectieven zoals de 17-70mm Contemporary en 35mm f/1.4 Art zal 200 euro kosten en objectieven uit het topsegment zoals de 120-300mm f/2.8 Sports kost 325 euro. De conversie wordt gedaan in de Aizu-fabriek in Japan, verzendkosten zijn inbegrepen.

Goedkoop is het ombouwen dus niet en je zult je objectief ook enkele weken kwijt zijn. Gezien de prijzen lijkt het met name interessant voor de duurdere objectieven. Heb je net een kleine vierduizend euro neergeteld voor een 120-300mm f/2.8 OS en besluit je van camerasysteem te wisselen, dan is lijkt de ombouw zeker de moeite waard.

Conversie is alleen mogelijk naar vattingen die Sigma al eens heeft uitgebracht voor het objectief dat jij om wilt laten bouwen. Het objectief wordt door Sigma compleet afgesteld en geoptimaliseerd, al zal van tevoren wel bepaald worden of het objectief echt helemaal in orde is.

Vanaf 2 september gaat de Mount Conversion Service van start. Heb je interesse, dan dien je contact op te nemen met de locale Sigma-distributeur, in ons geval Sigma Benelux.