Sigma komt met eigen lijn protectie-, uv- en polarisatiefilters

Julian 1203 0
Sigma introduceert een eigen filterlijn. Volgens de fabrikant zijn de filters gemaakt voor gebruik op hoogwaardige glaswerk en geoptimaliseerd voor objectieven van Sigma. Er zijn vier verschillende series, waarvan drie de WR-aanduiding krijgen. Deze WR-filters hebben een waterafstotende coating.

Sigma presenteert een uitgebreide line-up aan filters. Er komen vier series: Protector, WR Protector,  WR UV en WR Circular PL. 'WR' staat voor 'Water Repellent', de filters met deze aanduiding hebben een waterafstotende coating. Ook zijn de WR-filters minder gevoelig voor vingervlekken, mochten deze toch op het filter verschijnen, dan zijn ze bovendien gemakkelijker weg te vegen.

De filters zijn ontworpen om vignettering te voorkomen bij gebruik op Sigma-objectieven. Alle filters zijn voorzien van Sigma's Super Multi-Layer Coating die flare en ghosting tegengaat. De filters worden geleverd inclusief een opslagdoosje.

Sigma WR filters

Van 46mm tot 105mm

Alle filters komen in uitvoeringen van 46mm tot 105mm. In totaal gaat het om dertien verschillende formaten. Alle gangbare filtermaten zijn beschikbaar. De filters van 46mm tot 82mm zijn met een extra dun frame uitgevoerd. De 86mm, 95mm en 105mm-filters hebben een 'standaard' frame.

Sigma WR Protector en Protector

De Protector-filters zijn bedoeld om het kostbare glas van je objectieven te beschermen. De filters hebben geen invloed op de weergave van je foto's. Je hebt keuze uit filters met of zonder WR-coating. De filters die niet over de WR-coating beschikken zullen goedkoper zijn.

Sigma WR UV

Volgens Sigma voorkomen de WR UV-filters blauwe tinten als je in fel zonlicht fotografeert. Het filter absorbeert uv-stralen. Ook is het filter volledig kleurloos, zodat het de weergave van je foto's verder niet beïnvloed.

Sigma WR Circular PL

De filters in de WR Circular PL-lijn zijn circulaire polarisatiefilters. Deze filters nemen spiegelingen op glas en water weg en vergroten het contrast in je foto's.

Prijs en beschikbaarheid

Adviesprijzen heeft Sigma Benelux nog niet bekend gemaakt. De filters worden rond oktober 2014 verwacht.