Sigma introduceert twee nieuwe producten

Sigma introduceert twee nieuwe producten

Nadja Geskus 2354 0
Sigma introduceert twee nieuwe producten: de sd Quattro DSLR camera en de EF-630 flitser.

DSLR camera: sd Quattro

De nieuwe Sigma sd Quattro-camera voegt de technologie van de Sigma SD-dslr en de dp Quattro-compactcamera's met vast objectief samen. Je kunt de objectieven verwisselen, maar de camera heeft geen spiegel. De sd Quattro heeft een Foveon X3 APS-C sensor 39 megapixel resolutie en een Sigma vatting. Nieuw is onder andere de Super Fine Detail Modus (SFD) dat vooral bij studiofotografie een groot voordeel is. Hierin worden zeven foto's gemaakt, met zeven verschillende belichtingen en alles wordt opgeslagen als X3I raw bestand. Met de bijbehorende software kan dit omgezet worden tot een beeld met groot dynamisch bereik. Werken vanaf een statief is bij deze optie wel een must.

De maximale fotografeersnelheid van de sd Quattro is 3,6fps. Er kunnen 14 foto's worden gemaakt in raw-formaat tot de buffer vol zit. De sd Quattro heeft een ISO bereik van 100 tot 6400. De elektronische zoeker die in de camera zit bevat 2,36 miljoen beeldpunten. En de resolutie zal neerkomen op 1024x768 pixels. De camera is beschermd tegen stof en vocht en bevat een behuizing van een magnesiumlegering.

SIGMA sd Quattro Digital Camera body
SIGMA sd Quattro Digital Camera / 30mm F1.4 DC HSM (kit)

Accessoirers sd Quattro:
Li-ion batterij BP-61
Power grip PG-41
Battery charger BC-61 EU
AC adapter SAC-7

Advies verkoopprijzen
body:
799,-
kit: 1.049,-
leverbaar: medio juli

Sigma introduceert twee nieuwe producten

Flitser: EF-630

De EF-630 is compatibel met de meeste bekende digitale SLR-camera's en voorzien van automatische TTL belichtingsregeling. Voor multi-flash setups kan je de Slave Flash-functie gebruiken om extra flitsen te activeren. Om een zachtere uitstraling te bereiken kan je het licht via een witte muur, plafond of reflector laten bouncen, door de EF-630's flitskop omhoog te kantelen met maar liefst 90 graden. Van links naar rechts is hij 180 graden draaibaar.

De FP Flash functie van de EF-630 maakt flitsfotografie mogelijk bij sluitertijden groter dan de normale sync-snelheid, die doorgaans beperkt is bij sluitertijden tot 1/250 seconde bij de meeste camera's.
Multifunctionele flitser met richtgetal 63, untuïtieve bediening en een separaat verkrijgbare USB-dock voor firmware updates.

Electronic Flash EF-630
Flash USB dock FD-11

Advies verkoopprijzen
EF-630:
399,-
USB-dock FD-11: 69,50

Leverbaar in Canon, Nikon, Sigma aansluiting.
Sigma aansluiting leverbaar begin juli.

Sigma introduceert twee nieuwe producten

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja