Sigma introduceert de 500mm F4 DG OS HSM Sports

Sigma introduceert de 500mm F4 DG OS HSM Sports

Jasper van Bladel 2964 2
Sigma introduceert de 500mm F4 DG OS HSM Sports: het vlaggenschip van Sigma's Sports-lijn

De 500mm is volgens de Japanse fabrikant gemaakt van een extreem sterke en lichte magnesiumlegering en is stof- en waterdicht. De frontlens is voorzien van een water- en oliewerende coating voor een goede bescherming. De grote zonnekap aan de voorzijde is uitgevoerd in een licht materiaal. Aan het objectief zit een statiefhouder die met stops van 90 graden gedraaid kan worden.

Het objectief biedt volgens Sigma een erg goede optische kwaliteit. Tijdens de persconferentie liet de fabrikant een mtf-curve zien die volledig aan de bovenkant van de grafiek liep. We gaan in de toekomst uiteraard kijken of het objectief deze curve waar kan maken in de praktijk.

De 500mm heeft twee autofocus instellingen: één algemene instelling en ééntje die speciaal ontwikkeld is voor panning en tilting. Ook is het objectief voorzien van een toegewezen knop om snel te wisselen tussen AF instellingen en er is altijd full time manual override

De nieuwe telg van de Sports-serie is compatibel met Sony E-mount camera's in combinatie met SIGMA's MC-11 en SIGMA Global Vision objectieven in SA vatting en CANON EOS vatting. Prestaties van het objectief zijn volledig aan te passen met het optioneel verkrijgbare USB DOCK in combinatie met SIGMA OPTIMIZATION PRO software.

Het objectief wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2017. Prijs: € 6499,-

Meer info: sigmabenelux.com

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Johnny Goebels

Dus geen Nikon F versie?

afbeelding van Jasper van Bladel

Jawel, Nikon, Canon en Sigma mount. + compatibel met de MC-11