Sigma introduceert de 12-24mm f/4 Art

Sigma introduceert de 12-24mm f/4 Art

Jasper van Bladel 1790 4
Sigma heeft een nieuw zoomobjectief gepresenteerd: een 12-24 f/4 Art. Het is het nieuwste wapenfeit van de Japanse fabrikant, die van oudsher een bekende speler is op het gebied van zoomobjectieven.

De eerste groothoekzoom van Sigma dateert alweer van 1979, 37 jaar geleden dus. In 2003 kwam Sigma al met een 12-24mm op de markt, al had deze een diafragma van f/4,5 - 5.6. In 2011kwam een update van dat objectief op de markt in de vorm van de II DG HSM. Nu komt de fabrikant met een nieuwe versie van de 12-24mm, lichtsterker en volgens Sigma beter dan de vormgangers. 

Het zoomobjectief produceert volop van de expertise van Sigma op het gebied van lensontwerp en het gebruik van asferische lenzen. Het objectief is lichtsterker dan al de voorgangers en het diafragma van f/4 geldt voor het hele zoombereik. Verder profiteert het objectief van een vernieuwde Hyper Sonic Motor (HSM) en is de nieuweling stof en spatwaterdicht. 

Het objectief is compatibel met de MC-11 mount-converter.

Meer info: sigmabenelux.com

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Anoniem

Gaan jullie hem in de toekomst nog is vergelijken met de Nikkor 14-24, Canon 11-24 & Tamron 15-30?

afbeelding van Jasper van Bladel

Uiteraard zullen we hem gaan testen, ook in vergelijk met de genoemde objectieven. Tijdens de persconferentie heeft Sigma zelf de Canon aangehaald als benchmark, dus dat is een zeer interessante vergelijking!

afbeelding van Richard Bremer

Gaaf! Ik stond net op het punt om de 16-35 van Nikon aan te schaffen, maar daar wacht ik dan denk ik nog even mee totdat dit apparaat getest is. Een ideale compaan voor landschappen, lijkt me zo.

Is er iets bekend gemaakt over prijs en beschikbaarheid? En kijken jullie bij het testen ook naar zaken als contrast, kleuren en vervorming i.p.v. alleen scherpte? Dan ben ik wel erg benieuwd naar het artikel wat jullie gaan schrijven.

afbeelding van Jasper van Bladel

We verwachten het objectief te kunnen testen voor onze editie 6.2016 (december). Hopelijk kun je zo lang nog wachten met de aanschaf! We kijken uiteraard naast scherpte ook naar kleur, (micro)contrast en vervormingen. Hopelijk kun je na het lezen van onze test een weloverwogen beslissing maken Richard.