Sigma introduceert cine-objectieven

Sigma introduceert cine-objectieven

Redactie DIGIFO... 1505 0
Objectievenfabrikant Sigma heeft vanmorgen bekendgemaakt dat het bedrijf een reeks cine-objectieven zal uitbrengen. Dit zijn de eerste cine-objectieven van het Japanse objectievenmerk, waarvan de eerste nog dit jaar in Japan en Amerika verwacht worden.

Sigma zal de objectieven in meerdere fases uitbrengen. In de eerste fase zal Sigma twee 'High speed zoom' objectieven uitbrengen. Deze objectieven, een 18-35mm en een 50-100mm objectief, hebben een constante minimale T-waarde van T2 en zijn geoptimaliseerd voor hoge resolutieopnames zoals 6K en 8K.

In de tweede fase komt onder andere een 24-35 T2.2 objectief en vijf primeobjectieven met brandpuntsafstanden van 20, 24, 35, 50 & 85mm en een continue minimale T-waarde van T1.5.

Lees ook: Met Sigma naar de Biesbosch

Sigma voor video

Sigma maakt al jaren (foto)cameraobjectieven en ook hiermee zijn al veel bijzondere filmopnames gemaakt. Zo was Sigma onder andere partner van 'De Nieuwe Wildernis', de Nederlandse natuurfilm over de vier jaargetijden in de Oostvaardersplassen die zeer goed ontvangen werd, en Holland: Natuur in de Delta, waarbij visarendjongen gefilmd werden met een 300-800mm objectief.

Tegen het eind van het jaar worden de eerste cine-objectieven van Sigma verwacht in Japan en de Verenigde Staten. Wanneer ze in Europa beschikbaar zijn en wat de adviesprijzen worden is nog niet bekend.

Voor meer informatie over de cinema-objectieven kun je kijken op dezeĀ website van Sigma.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie